Actieve Osho meditaties | divers

"Het is zo leuk", zei een vriendin laatst "ik dacht altijd dat mediteren alleen stil zitten is, door jou weet ik dat het ook anders kan".
Zelf ben ik niet zo goed in het Za Zen (helemaal stil zitten en de toeschouwer zijn) beoefenen. Teveel onrust en energie in mijn lijf.

Actieve meditaties zijn speciaal bedacht voor ons, voor de mens van nu. Voor volle hoofden en onrustige lijven. Bij deze vorm van mediteren beweeg je eerst en je gebruikt je lijf of je stem en dan pas ga je de stilte in. Osho een Indiase guru heeft deze meditaties ontwikkeld. De dynamische meditatie is een van de belangrijkste. Het is een krachtige, actieve meditatie waarbij je je hele lichaam beweegt. Je begint met intens ademenhalen waardoor je emoties wat losser komen. In de volgende fase uit je deze en hierdoor kun je gemakkelijker met je volle aandacht en vanuit je hele lichaam naar de stilte luisteren.

Dynamische meditatie
Op maandag en vrijdagochtend om 7:00 uur is er de dynamische meditatie in De IJsselstroom aan de Vliegendijk in Zutphen.
Deze meditatie is een krachtige manier om alles wat opgekropt is te uiten, lichaam te voelen en feest te vieren. Om je dag levendig en opgeruimd te beginnen!
Aanvang 7:00 uur (tot 8:15 uur); Kom je voor de eerste keer, kom iets eerder, dan kan ik uitleg geven.

Kundalini meditatie
Op de dinsdagavonden van de oneven weken is er om 20:00 uur de Kundalini meditatie.
Kundalini komt uit het sanskriet en staat voor levensenergie. Deze energie heeft iedereen in zich als een opwaartse stroom. Het wordt weleens voorgesteld als een slang die in je bekkenbodem ligt. Door de meditatie wordt de energie wakker gemaakt, en gaat deze meer stromen waar ze eerder onderdrukt of geblokkeerd was. De meditatie bestaat uit schudden, dansen en gewaar zijn. 

De meditaties vind plaats in de IJsselstroom, Vliegendijk 16 in Zutphen.

Kosten 10 per keer of
5 maal voor 45 euro of 10 keer voor 85 euro

Graag van te voren aanmelden via info@amritavanveldhoven.nl of 0643264919

In Den Haag vinden er wekelijks vaste meditaties plaats in Wajid, het Osho centrum aan het Prins Hendrikplein 1. 

<< terug
activiteiten